video cara cara memasak

Loading...

Wednesday, April 7, 2010

SOS CHAR KOAY TEOW PILIHAN ARTIS


TIDAK PERLU LAGI MENAMBAH GULA ,GARAM DAN PERISA YANG LAIN LAGI ..... SENANG DAN CEPAT !!!
KELUARAN TERHANGAT DAN DIJAMIN HALAL !!!!
Semenjak terkenal dengan Char Koay Teow, Shah kini mengeluarkan satu produk ' sos ' Char Koay Teow dry untuk pelanggan - pelanggan yang menggemari Char Koay Teow beliau. Jadi cuba dan rasai kehebatan Sos Char koay Teow dry merupakan produk bumiputra yang pertama dipasaran. Ia dihasilkan oleh Mohamed Shaharini Abd Ghani. Beliau merupakan seorang chef yang terkenal dengan masakan Char Koay Teow. Beliau menghasilkan sos ini kerana mendapat permintaan yang sungguh menggalakkan dari pelanggan - pelanggan beliau yang amat dan telah lama meminati Char Koay Teow beliau.
Sos Char Koay Teow dry merupakan sos khas untuk memasak Char Koay Teow. Segala ramuan terdapat didalam sos ini. Dengan menggunakan sos Char Koay Teow ini anda tidak perlu lagi menggunakan garam , gula dan pelbagai perisa tambahan.
Kelebihan sos ini bukan hanya untuk memasak Char Koay Teow sahaja malah sos ini boleh digunakan untuk memasak Mee Goreng, Mee Hoon Goreng dan juga Nasi Goreng. Sos ini di keluarkan dalam dua saiz iaitu 360ml dan 750ml.



Cara - cara memasak Char Koay Teow kering


1) Tumis cili kisar satu sudu makan.
2) Masukkan koay teow satu genggam untuk seorang makan dan kacau sampai rata.
3) Masukkan sos Char Koay Teow dry 3 sudu makan  satu gengam koay  teow dan  kacau hingga sebati  dan kering.(8 sudu makan utk 500gm koay teow)
4) Ketepikan koay teow dan gorengkan telur dan kacau hingga kering kemudian kacau bersama sama koay teow.
5) Masukkan tauge, kucai, lada sulah dan kerang, kacau hingga sebati dan siap untuk dihidangkan.
 P/S:  Tidak perlu tambah garam, gula dan perisa tambahan yang lain.
         - boleh juga digunakan untuk masakan Nasi Goreng, Mee Goreng, Mee Hoon Goreng dan masakan
            berlauk dan juga Char Koay Teow basah.

Cara - cara Memasak Char Koay Teow basah


1. Goreng udang dahulu.
2. Tumis cili kisar satu sudu makan dan 1/2 sudu gula  .
3. Masuk koay teow 1/2 genggam, tauge sikit,kuchai sikit kerang sikit dan ketepi kan   dahulu...(tak perlu kacau)
4. Masukkan telur 
5.Masukkan sos char koay teow 3 sudu makan, air 9 sudu makan .
5. Kacau dan siap untuk di makan...
" SELAMAT MENCUBA "


KAMI JUGA MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN 'DEMO' UNTUK MENYEDIAKAN CHAR KOAY TEOW SECARA PERCUMA


Untuk pertanyaan atau tempahan sila hubungi:



Pengarah
En. Mohd Shaharini Abd. Ghani
+6017.7111.954

Pengurus Pemasaran


Pejabat 
+606.3338.954 
Faks 
+606.3359954



4 comments:

SHAH FLAVOR said...

sedap taw.resepi turun menurun nie

my shisha said...

memang lazat dan mudah digunakan.. sangat praktikal.. berbaloi-baloi..
cubalah...

Anonymous said...

tme kasih diucapkan kpd shef shah krn sudi hadir ke majlis sambutan hari raya di merlimau, melaka pd hari ini...

-bUdaK fOrm 3-

Miss iez said...

hope pasni dpt rse..hehe..